2012. január 24., kedd

Meska cikk - médiatényező lettem?!?! :)

Fent vagyok a Meska blog egy farsangi cikkében a viking sapimmal ill. az alvó baglyos sapimmal! Juhúúúúúúúúúúúúúúúúú! Olvassátok nagyon sok szeretettel!

El sem tudjátok képzelni, hogy menniyre örültem neki, amikor tegnap felfedeztem!

A cikket bemásolom ide, hogy nekem is megmaradjon. ;)

Közeleg a február, és vele a báli-farsangi szezon. Igaz, hogy csak most kopogtat igazán Tél tábornok az ajtón, de ez ne tévesszen meg senkit: az elűzésére való felkészülést nem lehet elég korán elkezdeni. A télűzés kipróbált eszköze a farsang. Mivel a maszkabál mindenkinek jár, a legkisebbeket se hagyjuk ki a jóból! Bébifarsangra ajánlunk jelmezeket.

Jó, ha tisztában vagyunk vele: a bébifarsang inkább anyuka szociális igényeit elégíti ki, mintsem a csemetéét, bár a nagyobb tesók is élvezettel pásztorkodnak majd a jelmezes totyik körül. Ha egészen piciket öltöztetünk jelmezbe, ügyeljünk arra, hogy a jelmez egyszerűen felvehető, kényelmes és nyűhető legyen. Ezt a legkönnyebben úgy oldhatjuk meg, ha a megfelelő színű hétköznapi játszóruhácskákhoz egy öteletes sapkát húzunk a baba fejére! A csecsemők és a bölcsisek jelmeze legyen a kicsik számára is érthető, ismert világ szereplője: mivel az állatokkal a mesék, képeskönyvek révén az elsők között ismerkedik meg az aprónép, az állatfigurák különösen alkalmasak arra, hogy picurok formálják meg őket!




Az éppen csak járni kezdő porontyok annyira meghatóan pingvinszerűen bukdácsolnak két lábon, hogy meg kell őket zabálni! Farsang idején fehér egyberészessel, fekete vagy szürke kabátkával, és egy ilyen cuki pingvinsapkával örömmel billegnek majd a gyerektársaságban!

Az örökmozgó ugribugrik nagy favoritja a vidám béka: ha akad otthon zöld ruci, a buksijukon egy gülüszemű sapkával ennek a bolondos vízlakónak a szerepét pont rájuk szabták!

A jellembeli különbségek már egészen kicsi korban megmutatkoznak: ugye te is ismersz olyan fiókát, akit nehéz kizökkenteni a nyugalmából, és a babakocsijából bölcs bagolyként szemléli a nyüzsgő nagyvilágot? Nekik készült ez a nappal szunyókáló baglyot formázó fejfedő; máskülönben az sem kizárt, hogy az ilyen nyugodt babák az egész bulit végigalusszák.

Aztán ugye vannak a törpetorpedók, az igazi keménylegények: ők tűzön-vízen keresztülviszik az akaratukat még akkor is, ha alig látszanak ki a földből. A macsó vikingsapka szuper kellék egy bikajelmezhez is!

A z ölbebaba édes kis méhecske lehet egy horgolt, "kapucnis" zümitakaróban (kaptár is rendelhető hozzá), a nagytesó pedig nyusziként ugrándozza körbe az állatkölyök-farmot!

Pingvin és Béka: Almodóra kézműves boltja

Baglyocska és Viking: mARTeee kézműves boltja

Méhecske: Gerika Design

Nyuszkó: Katrix kézműves boltja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése